Finn Spring

Ajankohtaista

Ei enää uutta muovia - Finn Springiltä Suomen ensimmäiset 100 % kierrätysmateriaalista valmistetut pullot vesihyllyyn

 

Suomen suurin lähdevesien valmistaja Finn Spring tuo ensimmäisenä Suomessa lähde- ja kivennäisvesimarkkinoille tuotesarjan, joka pakataan sataprosenttisesta kierrätysmateriaalista valmistettuun PET-muovipulloon. Uuden pakkauksen ansiosta vuonna 2020 jää syntymättä noin 165 tonnia uutta muovia. Muutoksen arvioidaan jopa puolittavan hiilijalanjäljen verrattuna neitseellisestä muovista valmistettuun pulloon.

Ensimmäiset kierrätysmuovipulloon pakatut juomat saapuvat kauppoihin keväällä 2020, kun Finn Spring uudistaa tuotevalikoimaansa. Uudistuvaan pakkaukseen ei tarvita lainkaan uutta muovia. Kierrätysmuovista valmistettu PET-pullo voidaan edelleen kierrättää tavalliseen tapaan pullonpalautusjärjestelmän kautta. 

– Kuluttajat ovat yhä kiinnostuneempia kuluttamisen ilmastovaikutuksista. Haluamme tarjota ympäristöystävällisemmän vaihtoehdon pullotettujen juomien nauttimiseen ja olla alamme suunnannäyttäjä vastuullisuudessa, kertoo Finn Springin hallintojohtaja Virpi Ali-Haapala. 

– Olemme historiamme ajan kehittäneet pakkauksiamme ja tuotantoamme aina ympäristöystävällisemmäksi muiden muassa lisäämällä kierrätysmateriaalin osuutta pakkauksissa ja investoimalla uusiutuvaan energiaan. Nyt siirrymme ensimmäistä kertaa kokonaan kierrätetyn muovin käyttöön, Ali-Haapala jatkaa. 

Finn Spring on hyvittänyt omien juomabrändiensä hiilijalanjäljen vuodesta 2010 alkaen.

Lisätiedot:

Virpi Ali-Haapala, hallintojohtaja, +358 40 827 8711, virpi.ali-haapala@finnspring.fi 

 

Finn Spring on keskipohjalainen perheyritys, joka valmistaa vuosittain noin 90 miljoonaa litraa erilaisia lähdevesipohjaisia juomia. Yritys on Suomen suurin lähdevesien pakkaaja noin 90 prosentin markkinaosuudella. www.finnspring.fi

30.12.2019