Finn Spring

Ajankohtaista

”Jokainen meistä voi vaikuttaa omilla valinnoillaan, mutta aina se ei ole helppoa. Asiantuntijoiden tekemän vastuullisuuskuratoinnin ansiosta sinun ei tarvitse olla itse asiantuntija ja käyttää aikaa vaihtoehtojen tutkimiseen: Ostavastuullisesti.fi-sivustolla käydessäsi voit luottaa siihen, että näkemäsi tuotteet ja palvelut ovat aidosti kestävämpiä.” (Ostavastuullisesti.fi)


Finn Springin Villi Vichyt on hyväksytty uudelle Ostavastuullisesti.fi-sivustolle, joka tarjoaa kuluttajille vaihtoehtoja kestävämpien valintojen tekemiseen. Sivustolle valitut tuotteet ovat läpäisseet riippumattoman asiantuntijapaneelin monivaiheisen arviointiprosessin ja ovat todistetusti vastuullinen valinta suhteessa verrokkituotteisiin. Villi-juomat saivat vastuullisuuspaneelilta erityistä kiitosta pakkauksen kierrätysmateriaalista, uusiutuvan energian käytöstä, energiatehokkuudesta ja kotimaisuudesta.

Villi-juomien pullot valmistetaan kokonaan kierrätysmateriaalista, jonka hiilidioksidipäästöjen arvioidaan olevan vain noin 30 % uuteen muoviin verrattuna. Juomat valmistetaan kotimaisella tuulivoimalla ja aurinkoenergialla.

Tuotantoketjun hiilijalanjälki lasketaan vuosittain ja sitä pyritään aktiivisesti pienentämään. Syntyvä hiilijalanjälki hyvitetään investoimalla päästöjä vastaava summa Gold Standard -sertifioituihin päästöttömiin energiahankkeisiin kehittyvissä maissa.

Villi Vichyt valmistetaan Keski-Pohjanmaalla. Juomien pääraaka-aineena on Multilan lähteen vesi.

 

Ostavastuullisesti.fi-sivuston on toteuttanut vastuullisuusmuotoilutoimisto Infine yhteistyössä Sitran, Aalto-yliopiston, UN Global Compactin ja Keskuskauppakamarin kanssa. Vastuullisuuspaneelin muodostavat KTT, professori Minna Halme, KuM, tohtorikandidaatti Antti Majava, FT, opetusneuvos Anne Liimatainen, DI, projektijohtaja Markus Terho ja TkT, professori Jyri Seppälä.

Finn Spring on keskipohjalainen perheyritys, joka valmistaa vuosittain noin 90 miljoonaa litraa erilaisia lähdevesipohjaisia juomia. Yritys on Suomen suurin lähdevesien pakkaaja noin 90 prosentin markkinaosuudella.

 

 

villivesi.fi
finnspring.fi
ostavastuullisesti.fi

 

Tulosta tiedote PDF-muodossa

07.12.2020