Finn Spring

Ajankohtaista

Kaikki Finn Springiä vastaan nostetut syytteet ympäristön turmelemisesta hylätty

 

Pohjanmaan käräjäoikeus on hylännyt kaikki Finn Springiin kohdistuneet syytteet ympäristön turmelemisesta. Syytteet koskivat juomatuotannon jätevesien johtamista luontoon puhdistamattomina tai puutteellisesti puhdistettuina. Käräjäoikeus katsoo, että Finn Spring on noudattanut ympäristöasioissa viranomaisten ohjeita.


- Olemme luonnollisesti helpottuneita päätöksestä. Oikeusprosessi on ollut yrityksellemme raskas, mutta se on tuonut mukanaan myös positiivisia asioita. Se on vauhdittanut koko toimintamme kehitystyötä, kun tuotantoprosesseihimme on aktiivisesti etsitty uusia kehitysideoita ja teknologiaa, toteaa hallintojohtaja Virpi Ali-Haapala.


Finn Spring toimii voimassa olevien ympäristösäädösten ja -ohjeistusten puitteissa, yhteistyössä valvovan viranomaisen kanssa. Mahdollisiin viranomaisten havaitsemiin kehityskohtiin tai tiukentuneisiin vaatimuksiin reagoidaan välittömästi. Finn Spring on vuosien varrella investoinut useisiin kehitysratkaisuihin, joilla juomatuotannon ympäristövaikutuksia on saatu pienennettyä. Myös tulevaisuudessa pyritään aktiivisesti vähentämään juomatehtaiden ympäristökuormitusta.

 


Lisätiedot:
Finn Spring Oy
Virpi Ali-Haapala
hallintojohtaja
+358 40 827 8711
virpi.ali-haapala@finnspring.fi

25.01.2021