Finn Spring

Ajankohtaista

Finn Springille elintarviketurvallisuuden BRC-sertifiointi

 

Kolmekymmentä vuotta sitten muuan punaisen hallin uumenissa keskipohjalaisella maaseudulla pyöri hieman kitkahdellen pieni tuotantolinja. Huhu Härkänevan kylällä kertoi, että paikalliset lypsytilalliset olivat saaneet päähänsä ruveta pullottamaan lähdevettä. Väki kylällä oli työteliästä ja osasi puhaltaa yhteiseen hiileen - niinpä linjalla seisoi Ali-Haapalan perheen mummu näppylähanskoissaan ja kiristeli pullojen korkkeja.


Paljon on vettä virrannut Multilan lähteestä kolmenkymmenen vuoden aikana, ja yritys nimeltä Finn Spring on kaikessa hiljaisuudessa kasvanut noin 100 henkilöä työllistäväksi, vuosittain yli sata miljoonaa juomapakkausta valmistavaksi juomakonserniksi. Myös juomien pakkausprosessi on matkan varrella himpun verran kehittynyt. Näppylähanskoista on luovuttu, ja korkitkin kiristyvät paikoilleen aivan automaattisesti konevoimin. Kaikki tuotantoprosessit ovat nykyisin automatisoituja ja tarkkaan valvottuja.


Yhtenä osoituksena tästä kehityksestä Finn Springin Toholammin ja Lestijärven tuotantolaitoksille on huhtikuussa 2021 myönnetty BRC-sertifiointi, joka on kansainvälisesti arvostettu elintarvikkeiden laatu- ja turvallisuusstandardi. Koska meillä päin ruukataan tehdä timanttista laatua, saimme sertifioinnista korkeimman AA-luokituksen. Laatuasiat ovat muutenkin jo pitkään olleet meillä priimakunnossa, ennen BRC-sertifiointia kuuluimme FSSC 22 000 -elintarviketurvallisuusjärjestelmään.


Ajat muuttuvat ja prosessit kehittyvät, mutta se ei ole vuosien saatossa muuttunut, että me Finn Springillä teemme yhdessä suurena perheenä ja koko sydämellämme töitä asiakkaidemme janon sammuttamiseksi. Yrityksemme kasvutarina ei olisi kuitenkaan ollut mahdollinen ilman upeita asiakkaitamme, jotka tukevat, haastavat ja kannustavat meitä kehittymään joka vuosi entistä paremmiksi. Laadun ja vastuullisuuden jatkuva yhteinen kehittäminen on meille tärkeätä myös tulevaisuudessa.

Kuva: Aistinvaraista laaduntarkkailua pääsi viime viikolla harjoittelemaan myös perheyrityksen kolmannen sukupolven edustajia. Tarkkoja BRC-turvallisuusohjeita noudattaen. Kyllä mummu olisi ylpeä.

 

Lisätiedot:
Virpi Ali-Haapala, hallintojohtaja, +358 40 827 8711, virpi.ali-haapala@finnspring.fi

 

Lataa tiedote pdf-muodossa

10.05.2021