Finn Spring

Ajankohtaista

Finn Spring varautuu korkeavarastoinvestoinnilla juomateollisuuden kasvuun ja suuriin kausivaihteluihin. Varastotilaa lisäämällä parannetaan toimitusvarmuutta helteisinäkin kesinä. Juomien kausivarastointiin saadaan varastoinvestoinnin myötä yhteensä 24 000 m3 uutta varastotilaa. Kuusi itsenäistä, automaattiohjattua varastokerrosta kasvattavat Härkänevan tehtaan kokonaiskapasiteetin yhteensä 16 000 lavapaikkaan, joihin pystytään varastoimaan jopa yli seitsemän miljoonaa litraa juomia.

Uuden automaattivaraston Finn Springille rakentaa tuotantolaitosten sisälogistiikkaan ja tuotteiden varastointiratkaisuihin erikoistunut Kovasat Oy. Kovasat syntyi alun perin tarpeesta rakentaa juuri Finn Springille räätälöity, automatisoitu varastointijärjestelmä.

- Markkinoilta ei löytynyt tarpeisiimme sopivaa varastointijärjestelmää, joten päätimme luoda sellaisen itse. Tänä päivänä Kovasat pystyy tarjoamaan osaamistaan myös muille räätälöityjä automaattivarastoinnin ratkaisuja etsiville yrityksille, toteaa Kovasatin ja Finn Springin toimitusjohtaja Hannu Ali-Haapala.

Härkänevan automaattivarasto on jo kolmas Kovasatin Finn Springille toimittama varastoyksikkö. Myös Lestijärven tehtaan hiilineutraali korkeavarasto ja Ruotsin tytäryhtiö Guttsta Källan automaattivarasto ovat Kovasatin toimittamia.

Automaattisessa korkeavarastossa lattiapinta-ala ja henkilöstöresurssit ovat tehokkaammassa käytössä kuin perinteisessä trukkikäyttöisessä varastossa – tuotteita mahtuu varastoon enemmän ja inhimillisten virheiden määrä vähenee. Automaattivarasto tehostaa myös terminaalitoimintaa ja lastausta. Tehokas automatiikka tuo samalla energiansäästöä ja pienentää hiilijalanjälkeä.

Härkänevan tehtaan uuden korkeavaraston rakennustyöt käynnistyivät kesäkuussa. Varaston arvioitu käyttöönotto on vuodenvaihteessa.

 

Lisätiedot:


Hannu Ali-Haapala, toimitusjohtaja Finn Spring Oy ja Kovasat Oy
hannu.ali-haapala@finnspring.fi, puh. 0400 569 331

13.07.2021