Finn Spring

Finn Springin tarina

Keitä perheeseesi kuuluu?
Arkeani ilostuttaa mieheni Aleksin lisäksi poikamme Onni ja Eino, tyttäremme Aava sekä koiramme.

Mitä työnkuvaasi kuuluu?
Hoidan yrityksessä oston tehtäviä tiiviissä yhteistyössä myynnin ja tuotannon kanssa.

Mitä perheyrityksessä työskentely sinulle merkitsee?
Olen ylpeä yrityksen historiasta ja siitä mistä ja miten Hannu ja Virpi ovat kaiken aloittaneet. Olen ollut muuallakin töissä, mikä tuo perspektiiviä. Perheyrityksessä työskentelystä saa iloa siitä, että työtä tehdään muunkin kuin palkan vuoksi.

Mikä siinä on parasta / mikä haastavinta?
Parasta on meillä vallitseva fiilis, perheyrityksen tunnelma. Organisaatiomme on ohut, mikä tekee työskentelystä helppoa ja joustavaa, asioihin voi vaikuttaa oman panoksensa kautta.
Haastavinta on tasapainon löytäminen. Perheyrityksessä työn tekeminen on enemmänkin elämäntapa. On tärkeää opetella löytämään roolit töissä ja vapaalla.

Mikä on mielenkiintoisin / haasteellisin paikka tai asia mihin työ on sinut vienyt?
Se, kun lähdettiin Aleksin kanssa työskentelemään Finn Springin tytäryhtiöön Ruotsiin, jossa vierähtikin kolmisen vuotta. Ruotsalainen ajattelu- ja toimintatapa on monin tavoin erilainen, mihin suora suomalainen on tottunut. Ruotsissa vietetty aika oli hyvä koulu uudenlaiseen ajatteluun ja työn tekemiseen. Opin diskuteeraamaan. ☺
 
Juotko vetesi mieluummin hiilihapolla vai ilman?
Enemmän menee hiilihapollisena.
            
Parasta elämässä?
Kiireetön aika perheen ja läheisten kanssa.

Mitä harrastat?
Harrastan milloin mitäkin, harrastukseni ovat fiilis- ja vuodenaikariippuvaisia. Liikunta ulkoilmassa on parasta; välillä hevosen selässä ja välillä lenkkipolulla koirien kanssa tai vaikka pihatöitä tehden. Menen usein fiiliksen mukaan, mutta nautin luonnosta. Tykkään myös hyvän ruuan laittamisesta ja leipomisesta.

Mitä teet mieluiten, kun pääset töistä kotiin?
Ihan tavalliset kotiaskareet on kivoja. Olen kotoilija.

Miten pidät huolta omasta jaksamisesta?
Yritän liikkua säännöllisesti ja nukkua riittävästi. Meillä arkipäivät ovat usein minuuttiaikataulutettua säätämistä. Mahdollisuuksien mukaan yritän myös luoda pieniä breikkejä arkeen tekemällä välillä jotain spontaania.
 
Mistä haaveilet?
Haaveilen, että löytäisin lisää yhteistä aikaa perheeni kanssa. Vanhempani ja sisarukseni asuvat Pirkanmaalla ja näen heitä aivan liian vähän. Muutama reissuhaavekin pyörii säännöllisesti ajatuksissa.

Finn Springin paras tuote
SPRING AQUA Premium -lähdevesipullo. Pullo on vain niin kaunis ja lähdevesi hyvää!

Missä näet Finn Springin 20 vuoden päästä?
Edelleen perheen omistuksessa. Toivon, että yritystä on kehitetty vähintään yhtä paljon kuin aikaisemmat omistajat ovat tehneet, ja kansainvälistymisen tietä on jatkettu. Ajattelen niin, että yrityksen pitää siirtyä kolmannelle polvelle vielä paremmassa kunnossa kuin se on siirtynyt toiselle polvelle. Ensisijaisesti toivon, että yritys kasvaa kannattavasti, mutta samanaikaisesti perheyrityksen fiilis ja arvot säilyttävät paikkansa.

Kerro vielä jokin juttu itsestäsi
Olen juuri se ärsyttävä autoilija, joka ajelee supermarkettien parkkipaikoilla etsien tyhjää paikkaa mahdollisimman läheltä ovia. Voin tehdä tätä monta minuuttia. Samassa ajassa mieheni olisi vienyt auton tyhjään parkkiin hieman kauemmas ja olisi jo kaupassa tekemässä ostoksia. Muuten olen hyvä kuski.