Finn Spring

Ajankohtaista

Finn Spring Oy on pilottikohteena mukana hankkeessa, jossa tutkitaan tuotannossa syntyvän hukkalämmön kausivarastointia maa- ja kallioperässä. Osallistumisen tavoitteena on lunastaa innovatiivisella tavalla yrityksen strategiaan kirjattua ympäristölupausta.

- Olemme sitoutuneet etsimään jatkuvasti uusia tapoja pienentää hiilijalanjälkeämme. Pyrimme myös kaikin tavoin kasvattamaan omavaraisuuttamme energian tuotannossa, kertoo toimitusjohtaja Hannu Ali-Haapala.

Finn Springin Härkänevan tehtaalla hukkalämpöä otetaan talteen kompressorista, jolla PET-muovisista aihioista puhalletaan valmiita pulloja. Lisäksi syksyllä 2016 tehtaan katolle asennettujen aurinkopaneelien avulla kerätään talteen energiaa, joka niin ikään varastoidaan jatkossa maaperään.

Kevään 2018 aikana Finn Springin takapihalle, toimitusjohtaja Ali-Haapalan peltoon on porattu noin 60 porareikäkaivoa, joihin lämpöenergia varastoidaan noin 50 metrin syvyyteen. Tulevaisuudessa esimerkiksi kiinteistön uimahallia voidaan lämmittää maahan varastoidun lämmön avulla.

Hanke toteutetaan yhteistyössä Centria-ammattikorkeakoulun, Geologian tutkimuskeskuksen ja kokkolalaisen start up -yritys Heliostoragen kanssa. Kolmivuotiseen hankkeeseen on saatu tukea Euroopan aluekehitysrahastolta.

12.03.2018