Finn Spring

Ajankohtaista

Eveliina in memoriam


Finn Springin pitkäaikainen myyntikoordinaattori Eveliina Määttälä nukkui pois 14.5.2018. Koko työyhteisö muistelee Eveliinaa lämpimästi ja ikävöiden.

Teksti: Minttu Ryytty

Eveliina lähestyi minua ystävällisellä viestillä jo ennen kuin aloitin työni Finn Springillä ja kysyi, olinko löytänyt asunnon. Ensimmäisellä työviikollani minua kierrätti Härkänevan-tehtaalla kukapa muukaan kuin Eveliina. Hänen luontainen taitonsa järjestellä asioita ja tarjota apuaan tulivat heti tutuiksi. En voinut kuin ihailla tätä naista, jolla oli hommat hallussa ja hymy herkässä.

Rakkaudesta työhön

Eveliina rakasti työtään ja omaleimaista työyhteisöämme. Hän kurvasi sisukkaasti töihin, vaikka olisi samana aamuna käynyt lääkärin vastaanotolla. Työpäivän päätteeksi kotona odotti neljä hänelle niin rakasta karvaista kollia, aviomies mukaan lukien.

Kaupitellessaan juomia ja selvitellessään kimurantteja toimituksia Eveliina oli elementissään. Lähes kahdeksan vuoden Finn Spring -työuransa aikana hän ehti pitää ojennuksessa ensin logistiikkaa ja myöhemmin myyntiä.

Vähitellen Eveliinan nauravaista olemusta nähtiin työpaikalla yhä harvemmin. Siltikin hän pysyi kartalla ajankohtaisista työasioista, ja kyseli, kuinka me työmaalla pärjäsimme. Toiveen tuike ei kadonnut Eveliinan silmistä koskaan ja tulevaisuuden suunnitelmia riitti.

Meidän kaikkien Eve

Pettämätön huumorintaju ja taito nauraa itselleen olivat tunnusomaisia Eveliinalle. Hänen ystäväpiirinsä ja verkostonsa ulottuivat laajalle. Viimeisinä vuosinaan Eveliina oli aktiivisesti mukana järjestötoiminnassa, joka vei häntä konferensseihin ulkomaita myöten ja viime kesänä myös SuomiAreenan puhujaksi.

Eveliina oli tarmokas järjestelemään omia ja läheistensä asioita, töissä ja vapaa-aikana. Päivätyönsä ohella hänet tunnettiin muiden muassa taitavana Amorin apulaisena. Suunnitelmana oli, että minut sinkkutyttönä viedään kesällä ajelulle Eveliinan vihreällä Jaguarilla ja esitellään kaikkien seudun poikamiesten talot.

Ei tullut ajelua Jaguarilla eikä jalkapallon MM-kisoja kummipojan kanssa: ”Voi persikka”, toteaisi Eveliina. Ainutlaatuisen valoisa persoona ja punaiset kiharat ovat poissa, ja ikävä on suuri. Kiitos, ihana Eveliina. Jätit jälkesi meihin kaikkiin.


Kirjoittaja on Eveliinan työkaveri.

22.05.2018