Finn Spring

Usein esitetyt kysymykset

Mistä voin ostaa SPRING- ja Ukko-Pekka-tuotteita?

Tuotteitamme löydät parhaiten suurimpien suomalaisten ketjujen ruokamarkettien valikoimista. Ketjut ohjaavat valikoimia eri kaupoissa, minkä lisäksi kauppiaat voivat tehdä valikoimapäätöksiä itsenäisesti. Mikäli juuri etsimääsi juomaa ei löydy kaupan hyllystä, suosittelemme esittämään toiveen asiasta omalle kauppiaallesi. Jos liikut Keski-Pohjanmaan suunnalla, Toholammin-tehtaamme yhteydessä on myös tehtaanmyymälä, jossa voit tehdä juomaostoksia.

Voinko tilata juomia kotiin/työpaikalle suoraan tehtaaltanne?

Lähtökohtaisesti toimitamme juomia isoissa erissä keskusliikkeisiin ja tukkuihin, jotta voimme optimoida kuljetusten täyttöasteen. Mikäli tarpeesi on vähintään EUR-lavallinen juomia, voit olla yhteydessä myynnin tukeemme tilaus@finnspring.fi.

Mikä on lähdevesienne mineraalikoostumus?

Lähdevesi (mg/l)
Kloridi 1,0-2,0
Natrium 1,5-3,0
Sulfaatti 3,0-4,0
Nitraatti < 1,0
Fluoridi < 0,1
Kalsium 2,0-4,5
Kalium 0,5-1,3
Magnesium 0,5-2,6
Bikarbonaatti 12-20
TDS <50

Hiilihapollinen lähdevesi (mg/l)
Kloridi 1,0-2,0
Natrium 1,5-3,0
Sulfaatti 3,0-4,0
Nitraatti < 1,0
Fluoridi < 0,1
Kalsium 2,0-4,5
Kalium 0,5-1,3
Magnesium 0,5-2,6
Bikarbonaatti < 1,0
TDS <50

Mitkä ovat Finn Springin pullottamien lähdevesien pH-arvot?

Lähdevesi on luonnontilaisena käytettäväksi pakattua vettä, ja siksi lähdeveden happamuus ja ravintoarvot vaihtelevat vuodenaikojen mukaisesti. Alla olevat arvot ovat keskiarvoja.

Lähdevesi: pH 6,3 - 7,0
Hiilihapollinen lähdevesi: pH 4,0 - 4,5

Mitä eroa on Finn Springin valmistamilla SPRING-vichyillä ja SPRING-kivennäisvesillä?

Vichymme ja kivennäisvetemme eroavat toisistaan lisättyjen kivennäisaineiden laadun ja määrän suhteen. Kivennäisvetemme eivät sisällä suolaa, ja ne ovat maultaan hieman keveämpiä ja miedompia. Kivennäisvesiimme on lisätty magnesiumia ja kaliumia.

Vichymme sisältävät suolaa, ja niiden maku on aavistuksen voimakkaampi. Vichyihin on lisätty magnesiumia, kaliumia, kalsiumia ja natriumia. Niin SPRING-vichyt kuin -kivennäisvedetkin ovat miellyttäviä janojuomia, jotka sopivat jokapäiväiseen käyttöön..

Mikä on Finn Springin valmistamien kivennäisvesien pH?

Meillä valmistettujen kivennäisvesien pH on välillä 5,0-5,5.

Mitkä ovat Finn Springin valmistamien SPRING-vichyjen ja -kivennäisvesien mineraalipitoisuudet?

SPRING Vichy
kalium: 20 mg/100 ml      
magnesium: 10 mg/100 ml      
kalsium: 5 mg/100 ml  
natrium: 20 mg/100 ml   

SPRING Kivennäisvedet
kalium: 10 mg/100 ml
magnesium: 10 mg/100 ml

 

Miten varmistatte tuotteidenne laadun?

Tutkimme lähdeveden laatua päivittäin omassa laboratoriossamme. Lisäksi ulkopuolinen laboratorio tutkii vetemme laadun säännöllisesti. FSSC 22 000 -elintarviketurvallisuusjärjestelmän avulla varmistamme, että tuotteemme ovat turvallisia ja täyttävät niille asetetut laatuvaatimukset.

Laaduntarkkailu ja -varmistus alkavat jo tuotannossa. Kaiken perusta on hygieeniset työtavat. Tuotannossa mitataan mm. tuotteiden nestetilavuus, Brix-arvo ja hiilidioksidipitoisuus. Tärkein laadunvarmistusvaihe on aistinvarainen arviointi, joka tehdään tuotantoerittäin.

Raakavesien laatua tutkimme neljästi vuodessa omassa laboratoriossamme. Lisäksi viranomaiset tutkivat raakavetemme akkreditoidussa laboratoriossa. Oma laboratoriomme testaa pakatun lähdeveden ja muiden tuotteidemme laatua päivittäin. Myös pakatun lähdeveden laatua tutkitaan ulkopuolisessa, akkreditoidussa laboratoriossa.

Omassa laboratoriossamme lähdevedestä analysoidaan kokonaisbakteerit 22- ja 36-asteessa, Pseudomonas aeruginosa sekä koliformiset bakteerit. Analysointiin käytetään standardoituja analyysimenetelmiä. Lisäksi vesituotteille tehdään aistinvarainen arviointi. Laboratoriossamme analysoidaan myös sokeria ja makeutusaineita sisältäviä tuotteita tuotantoerittäin - tuotteista testataan kokonaisbakteerit, hiivat ja homeet sekä mitataan pH. Analysointiin käytetään standardoituja menetelmiä, ja kaikille tuotteille tehdään myös aistinvarainen arviointi. Ulkopuolinen, akkreditoitu laboratorio puolestaan tekee mikrobiologisia analyyseja, testaa ravintosisältöjä sekä vitamiini- ja kivennäisainepitoisuudet ja tekee aistinvaraisen arvioinnin.

Onko Finn Springin pullottamaan lähdeveteen lisätty fluoria?

Lähdeveteen ei ole lisätty fluoria eikä mitään muitakaan aineita. Lähdevesi on luonnon vettä eikä sitä käsitellä ennen pakkaamista. Lähdevedessämme on fluoridia alle 0,1 mg/l, joka on käytössä olevan määritysmenetelmän alaraja.

Mikä on Finn Springin pakkaaman lähdeveden sähkönjohtavuus? Onko vedessä raskasmetalleja?

Lähdevetemme on erittäin pehmeää, siksi myös sen sähkönjohtavuus on pieni. Vedestä on määritetty lyijy, kupari, kromi, kadmium, alumiini ja mangaani, ja kaikkien näiden aineiden pitoisuudet ovat määritysrajan alle.

Voiko muovipullosta liueta kemikaaleja tuotteeseen?

Käyttämämme pullot on valmistettu PET-kestomuovista eli polyetyleenitereftalaatista. PET-muovista ei liukene veteen kemikaaleja, eikä se sisällä esimerkiksi bisfenoli-A:ta. Pulloaihioiden toimittaja testaa pulloaihiot muun muassa liukenevuuden osalta.

Miten Finn Springin juomapakkaukset kierrätetään?

Suurin osa tuotteistamme (0,33 l, 0,5 l, 0,75 l, 0,95 l ja 1,5 l pullot) kuuluu panttijärjestelmään, ja pullot voi palauttaa kauppojen pullonpalautuspisteisiin. Poikkeuksen tekevät 5 ja 10 litran lähdevesikanisterit, jotka voi kierrättää lajittelemalla ne muovinkeräykseen, mieluiten litistettyinä. Kanistereiden korkit tulee irrottaa ja laittaa keräysastiaan erikseen, sillä ne on valmistettu eri muovista kuin muu pakkaus.

Sisältääkö Ukko-Pekka Alkoholiton olut alkoholia? Entä gluteenia?

Valmistusmenetelmistä johtuen Ukko-Pekka Alkoholiton olut sisältää pieniä määriä alkoholia. Tuotteessa on alkoholia alle 0,5 tilavuusprosenttia. Lainsäädännöllisesti alkoholittomaksi luokitellussa oluessa saa olla alkoholia enintään 0,5 til-%. Tuote sisältää gluteenia.

Olette Ukko-Pekka Alkoholittoman oluen valmistuttaja. Missä olut valmistetaan?

Ukko-Pekka Alkoholiton olut valmistetaan Saksassa. Sen valmistaa Darguner Brauerei GmbH. 

Etkö löytänyt etsimääsi vastausta? Voit esittää kysymyksesi täällä, niin vastaamme sinulle mahdollisimman pian.